header banner
Default

Binance is woedend en reageert op de beschuldiging


Gisteren werd bekend dat Binance is aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), die vindt dat de cryptobeurs verschillende cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten heeft aangeboden. Binance schrijft dat de beleidsmaker crypto systematisch in een hoekje probeert te drukken.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Binance is klaar met de SEC

In een persbericht schrijft het bedrijf dat het al sinds het begin van de SEC’s onderzoeken actief met de SEC samenwerkt om tot een goede oplossing te komen. Maar nu de SEC Binance heeft aangeklaagd doet de SEC al deze goede bedoelingen teniet, vindt Binance. Het beleid zou investeerders zelfs schaden, terwijl het ze juist zou moeten beschermen.

Wonder if he ever reads the comments under his post, from the consumers he is suppose to protect. https://t.co/xQjC872GsD

— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) June 5, 2023

De SEC zou namelijk hebben besloten om iedereen in de crypto-industrie ‘gelijk te behandelen’, en om daarom iedereen aan te klagen. De SEC begon eind 2020 een rechtszaak tegen Ripple omdat XRP een ongeregistreerd effect zou zijn. Deze zaak is nog steeds niet afgerond, maar toch heeft de SEC nu veel meer cryptocurrencies ongeregistreerde effecten zijn.

Volgens de regulerende instantie gaat het nu ook om 61 andere coins, waaronder BNB, binance usd (BUSD), solana (SOL), cardano (ADA), polygon (MATIC) en dus nog veel meer. Ironisch genoeg noemt het XRP juist niet in de aanklacht.

In plaats van dat de SEC de situatie een genuanceerde aanpak hanteert, houdt het er een bruusk beleid op na door bedrijven simpelweg aan te klagen. Zelfs tokens die andere Amerikaanse beleidsmakers zouden hebben gelabeld als nadrukkelijk géén ongeregistreerd effect zouden nu slachtoffers zijn van het beleid van de SEC, alhoewel de crypto exchange niet noemt welke coins dit zijn.

Advertisement

Crypto industrie boos op SEC

VIDEO: Win 1000 USDT Reward on Binance | How to participate
-FREE-

Binance noemt dezelfde weigering van de SEC om de markt duidelijkheid te bieden als Coinbase. Deze concurrent heeft inmiddels de SEC zelfs aangeklaagd omdat het vindt dat de SEC weigert duidelijkheid te bieden. De crypto-lobbygroep Chamber of Digital Commerce (CDC) heeft besloten Coinbase bij te staan.

Het Amerikaanse Bittrex is zelfs volledig gestopt in de Verenigde Staten, omdat het beleid zijn bezigheden te risicovol maakte. Binance is dus zeker niet de enige.

Sources


Article information

Author: Brandy Wilson

Last Updated: 1699174322

Views: 1229

Rating: 4.4 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandy Wilson

Birthday: 1995-02-12

Address: 1995 Bell Crest, Jenniferburgh, WI 86248

Phone: +3919885519961964

Job: SpaceX Engineer

Hobby: Sailing, DIY Electronics, Board Games, Cocktail Mixing, Embroidery, Role-Playing Games, Rock Climbing

Introduction: My name is Brandy Wilson, I am a brilliant, frank, welcoming, treasured, Determined, vibrant, courageous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.