header banner
Default

Krypto-virksomheden fryser konti, der er forbundet med det


Den Ukrainske sikkerhedstjeneste (SBU) hævder mandag at have identificeret 57 ukrainske kollaboratører, der samarbejdede med russiske styrker i at tilbageholde og torturere lokale civile ukrainere i Kherson-regionen.

Chefen for Ukraines landstyrker har udtalt, at situationen ved den nordøstlige frontlinje er ”eskaleret betydeligt”.

Zelenskyj møder Pritzkner for at diskutere genopbygning af Ukraines energisystem

VIDEO: Crypto Exchanges Freezing Accounts - Know What You Sign Up For
Swiss Crypto Podcast

USA's særlige repræsentant for den økonomiske genopbygning i Ukraine, Penny Pritzker, er mandag ankommet til den ukrainske hovedstad, Kyiv.

Her har hun holdt møde med Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj, hvor de to blandt andet har diskuteret genopbygningen af det ukrainske energisystem, det skriver Kyiv Independent.

- Dit besøg er et signal om stærk støtte. Det er vigtigt for os at se, at USA er klar til at hjælpe Ukraine med at komme igennem vinteren og beskytte vores kritiske infrastruktur.

De to diskuterede også, hvordan man kan sikre Ukraines finansielle stabilitet og tiltrække private investeringer genopbygningsprojekter.

Det er første gang, at Pritzker besøger landet siden sin udnævnelse til posten, der fandt sted i september.

Tysk minister: - Amerikansk støtte til Ukraine er ”uundværlig”

VIDEO: YOUR CRYPTO CAN BE FROZEN IF YOU DO THIS!!! 🥶
Ayman Mufleh

Den tyske finansminister, Christian Lindner, udtalte mandag til tysk TV, at det er vigtigt, at både USA og EU fortsætter med at levere finansiel støtte til Ukraine – han kalder i samme ombæring USA's støtte til landet for ”uundværlig”.

Lindner var en af deltagerne til et møde mellem eurozonens ministre og den amerikanske finansminister, Janet Yellen, der efter mødt udtalte, at støtten til Ukraine er en af Joe Bidens topprioriteter.

Udtalelsen kommer i kølvandet på uroligheder i Kongressen, hvor nogle republikanske politikere har udtrykt modstand til landets økonomiske støtte til krigen.

De politiske uroligheder i Repræsentanternes Hus førte i starten af oktober til, at den republikanske formand, Kevin McCarthy, blev fjernet som formand.

Putin i dialog med Netanyahu

VIDEO: Celsius crypto firm files for bankruptcy after a month of frozen accounts
CNBC Television

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har mandag aften været i telefonisk kontakt med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu. Det oplyser Reuters, der citerer de russiske nyhedsbureauer Tass og RIA.

Putin skulle angiveligt have udtalt kondolencer til Israel og fortalt den israelske premierminister, at Rusland er klar til at hjælpe med at ende konflikten, og løse den fredeligt.

- Tidligere mandag diskuterede Putin krisen med lederne af Iran, Egypten, Syrien og Den Palæstinensiske Myndighed og sagde, at enhver form for vold mod civile var uacceptabel, udtalte de russiske myndigheder ifølge Reuters.

Det amerikanske kryptovalutafirma Tether Limited Inc har indefrosset wallet-adresser, der tilsammen indeholder, hvad der svarer til mere end 6,1 millioner danske kroner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De indefrosne penge skulle ifølge firmaet være sat i forbindelse med ”terrorisme og krigsførelse” i Ukraine og Israel.

Tether nævner ikke, hvornår wallet-adresserne blev indefrosset, men de udtaler, at de er forpligtet til at samarbejde med myndigheder om at ”bekæmpe kryptofinansieret terrorisme og krigsførelse”.

Kryptovaluta som Tether har været brugt i Ukraine siden Ruslands invasion sidste år. Både af ukrainerne og af prorussiske grupper.

Ukraine rejste sidste år over 100 millioner dollar efter at have appaleret omverdenen om donationer.

Ukrainsk sikkerhedstjeneste hævder at have identificeret 57 kollaboratører – tog del i tortur af civile

VIDEO: Ivan Grundström - Frusen Jul
Ivan Grundström

Den Ukrainske sikkerhedstjeneste (SBU) hævder mandag at have identificeret 57 ukrainske kollaboratører, der samarbejdede med russiske styrker i at tilbageholde og torturere lokale civile ukrainere i Kherson-regionen.

Ifølge SBU blev kollaboratørerne rekrutteret direkte af Ruslands føderale tjeneste (FSB). De tilbageholdte personer blev blandt andet – Ifølge SBU-rapporten – udsat for elektriske stød og nægtet adgang til vand i lange perioder.

SBU mener, at både russiske styrker og de ukrainske kollaboratører deltog i torturen.

I rapporten bliver de 57 ukrainere, der anklages for at være kollaboratører, nævnt ved navn, efternavn og fødselsdag.

TV 2 har set SBU-rapporten.

Rusland bekræfter, at Putin besøger Kina for første gang siden invasion af Ukraine

VIDEO: Hvordan gi tilgang til konto i bedriftsnettbanken
DNB

På onsdag rejser den russiske præsident til Kina for at mødes med den kinesiske præsident, Xi Jinping. Det skriver Ritzau.

Flere nyhedsbureauer skriver, at regeringen i Rusland bekræfter besøget.

Det var ventet, at de to skulle mødes i oktober men uvist hvornår.

Vesten har flere gange forgæves bedt Kina om at fordømme krigen i Ukraine, men det er ikke sket.

Amerikansk finansminister: - Støtte til Ukraine er præsidentens topprioritet

VIDEO: Heter jag Elnour? [ENG Subs]
Motorblog of Sweden

Den amerikansk finansminister, Janet Yellen, har tillid til, at den amerikanske kongres vil godkende fortsat støtte til krigen i Ukraine, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Janet Yellen udtalte efter et møde med eurozonens ministre, at den amerikanske præsident vil indsende en finansieringsanmodning for både Ukraine og Israel, når der igen er ”et funktionelt Repræsentanternes Hus”.

- Det er præsidentens topprioritet, og jeg tror absolut på, at vi vil få det gennemført, fortalte hun de fremmødte journalister efter mødet i Luxembourg.

Udtalelsen kommer i kølvandet på uroligheder i Kongressen, hvor nogle republikanske politikere har udtrykt modstand til landets økonomiske støtte til krigen.

Ukraine: - Situationen ved frontlinjen er ”eskaleret betydeligt”

VIDEO: Lär dig superkyla vatten - och frysa det på kommando!
Projekt Och Experiment

Chefen for Ukraines landstyrker har udtalt, at situationen ved den nordøstlige frontlinje er ”eskaleret betydeligt”. Det skriver Sky News.

- Rusland håber på at bryde igennem den ukrainske forsvarslinje i retningen af Kupjansk og Lyman, udtalte Oleksandr Syrskyi, der er ukrainsk militærofficer.

De to byer ligger i det nordøstlige Ukraine.

Angreb over byen Kupiansk har fået de lokale myndigheder til at evakuere civile borgere.

USA’s repræsentant for Ukraines økonomiske genopretning er ankommet til Kiev

VIDEO: Kranen skyddas från att frysa sönder
Dag Ingemar Nuhma

Den særlige repræsentant for den økonomiske genopretning i Ukraine, Penny Pritzker, er mandag ankommet til den Ukrainske hovedstad, Kyiv – det er første gang, at hun besøger landet siden sin udnævnelse til posten, der fandt sted i september. Det skriver Kyiv Independent.

I Kyiv blev hun modtaget af den amerikanske ambassadør i Ukraine, Bridget Brink.

14. september annoncerede Joe Biden, at USA ville oprette en post som særlig repræsentant for den økonomiske genopretning af Ukraine.

Den post blev tildelt den 64-årige amerikanske milliardær, der tidligere har ledet en støtteorganisation for Barack Obama.

Putin i dialog med Syriens Assad

VIDEO: Undvik frusna rör i vinter
sakervatten

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har haft et telefonopkald med sin syriske præsidentkollega, Bashar al-Assad.

Det rapporterer Reuters, der citerer nyhedsbureauet Tass.

Syrien har været en loyal allieret med Putin, siden at Rusland indledte en militær kampagne i Syrien i 2015.

Ruslands alliance var med til at vende udviklingen i en borgerkrig til fordel for den syriske præsident med massivt luftbombardement af oppositionskontrollerede områder.

Assad har på sin side beskrevet Ruslands krig i Ukraine som en "korrektion af historien".

Privat militærselskab rekrutterer tusindvis af frivillige, skriver efterretningstjeneste

VIDEO: Avanza Zero? NEJ TACK! Varför jag inte äger Avanza Zero
SparaCash

Redut, det påståede private militærselskab, er begyndt at rekruttere lejesoldater under dække af "frivillige", herunder tidligere Wagner-personel, skriver det britiske forsvarsministerium (MoD) på X – det tidligere Twitter.

I sin seneste efterretningsopdatering sagde MoD, at Redut bliver brugt af det russiske forsvarsministerium til at styrke russiske regulære styrker.

Ifølge MoD er rekrutteringen nu overgået til den russiske efterretningstjeneste GRU.

- GRU overvåger og finansierer sandsynligvis gruppens aktiviteter, skriver briterne.

Siden krigens begyndelse har Redut været involveret i kampoperationer i Donetsk, Kharkiv, Kyiv og Luhansk regionen.

Gruppen har højst sandsynligt over 7000 ansatte soldater i deres sold.

Donerer 22 paller med toiletter til Ukraine

VIDEO: Är det kört för aktieägarna?
Jesper Sarri

150 toiletter er sendt afsted til Ukraine fra Ry med ønsket om at hjælpe med at forbedre sanitære forhold og bidrage til genopbygning af det krigshærgede land. Toiletterne skal blandt andet installeres i en børnehave og et børnehjem.

Det skriver TV2 Østjylland.

Det er Ry-virksomheden Pressalit, som i samarbejde med hjælpeorganisationen Together for You donerer de 22 paller med toiletter og sæder, der af forskellige årsager ikke kunne sælges.

Together for You har indtil videre sendt otte lastbiler afsted til Ukraine med forskellig nødhjælp. Og mere er på vej.

I uge 43 har hjælpeorganisationen fra Djursland planer om en stor indsamling.

Ukraine evakuerer landsmænd i Israel og Gaza

VIDEO: Du får travlt i 2024: Så mange biler og så meget at spare
ELEKTRISK

Ukrainske diplomater, efterretningstjenester og sikkerhedsstyrker fortsætter med at arbejde for at hjælpe borgere i Israel og Gaza.

Det skriver Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj på X – det tidligere Twitter.

- Vi har allerede evakueret over 200 mennesker, mest kvinder og børn, fra Israel til Rumænien. Der kommer flere fly, skriver præsidenten.

- Der er næsten 260 ukrainere i Gaza. Udgang derfra er blevet blokeret for borgere i alle lande, men vi arbejder sammen med partnere på at muliggøre evakuering af vores statsborgere.

Store ødelæggelser i civile bygninger efter natlige angreb, siger guvernør

VIDEO: Laserturken (Originalet) - Full version
tabakshi

Russiske angreb natten over på Dnipropetrovsk Oblast beskadigede lejligheder, butikker og andre civile bygninger, siger områdeguvernør Serhii Lysak ifølge Kyiv Independent.

Et russisk missil blev skudt ned af Ukraines luftforsvar, mens et andet ramte området omkring den regionale hovedstad Dnipro, siger Lysak uden at give yderligere detaljer.

I Nikopol blev en række butikker og bygninger beskadiget af strejker, samt en fem-etagers bygning og flere huse.

Energiinfrastruktur, herunder en gasrørledning og fire elledninger, meldes også beskadiget i angrebene natten over, hvilket har efterladt næsten 1500 familier uden elektricitet.

I Marhanets-samfundet er boliger, energiinfrastruktur og en kirke også blevet beskadiget.

Der er ikke rapporteret om tilskadekomne, ifølge Lysak.

Ruslands udenrigsminister besøger Nordkorea i denne uge

VIDEO: HÖSTMÖTE I PEDERSÖRE KYRKA LÖRDAG 28.10
LFF - Laestadianernas fridsföreningars förbund

Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov aflægger et to-dages besøg i Nordkorea 18.-19. oktober. Det oplyser det russiske udenrigsministerium på sin hjemmeside ifølge Reuters.

Nordkoreas præsident Kim Jong Un rejste til Rusland i september til et topmøde med den russiske præsident, Vladimir Putin, på deres første møde i omkring fire år.

USA har udtrykt bekymring for, om de diplomatiske krammere mellem Nordkorea og Rusland også er udtryk for, at Kim Jung Un har tilbudt militær hjælp til krigen i Ukraine.

Både Rusland og Nordkorea har afvist spekulationerne.

Ukrainske gidselbørn løslades til Qatar-diplomater

VIDEO: The best ADR indicator that made me $7587 trading profits in 3 days
Robert Billing | 7-Figure Trader

Tre ukrainske børn, der var blevet taget til Rusland, skal løslades til qatariske diplomater i Moskva i denne uge under en forordning, som Qatar har oprettet med det formål at returnere mange flere børn fra Rusland til Ukraine

Det skriver Reuters, der har en qatarisk embedsmand som kilde.

Qatar har fredag ​​medvirket til tilbageleveringen af ​​et andet ukrainsk barn på syv år, som blev genforenet med sin bedstemor og nu meldes på vej til Ukraine via Estland, siger embedsmanden.

De andre tre børn er en dreng på 2, en 9-årig dreng og en pige på 17 år.

Ukraine har undervejs i krigen hævdet, at man har identificeret 20.000 børn som er bortført til Rusland eller et russisk-kontrolleret territorium uden samtykke fra familie eller værger.

Putin på vej til topmøde i Kina

VIDEO: Har han körkort? Kan han köra bil? Fattar han vad Filip och Fredrik säger? | Lite sällskap
Kanal 5 Sverige

Den russiske præsident, Vladimir Putin, møder i denne uge Xi Jinping i Kina i bestræbelsernes forsøg på at uddybe partnerskab og samarbejde mellem de to lande.

Det skriver Reuters.

Putins seneste besøg hos den asiatiske supermagt daterer sig tilbage til februar 2022, få dage før Rusland indledte invasionen i Ukraine.

Putins besøg er også et udtryk for Ruslands fortsatte støtte til den kinesiske leder Xi Jinpings storstilede BRI-indsats (The Belt and Road Initiative, red.).

Projektet, som blev lanceret i 2013, skal fremme infrastruktur og handelsforbindelser og genoplive den gamle silkevej mellem Asien og Europa både til lands og til vands.

Det er uklart, præcis hvornår Putin ankommer i Kina.

Putin ændrer retorik i kampen om strategisk vigtig by, hævder tænketank

VIDEO: Förvirrad afrikan
draculafamily

Fra offensiv til "aktivt forsvar".

Det er ifølge tænketanken Institute for Study of War (ISW) den måde, Ruslands præsident Vladimir Putin i en tale på nationalt tv har ændret retorikken i forhold til slaget om den strategisk vigtige by Avidijivka, på.

Putin hævder dog stadig, at Ukraines bebudede modoffensiv er slået fejl i området, hvor kampene de seneste måneder er blevet intensiveret.

Avdijivka har været et symbol på ukrainsk modstandskamp siden 2014, hvor den kortvarigt blev overtaget af russiskstøttede separatister.

Rusland kontrollerer i øjeblikket områderne både øst, nord og syd for byen.

Efterretninger: Rusland udbygger jernbane i Ukraine

VIDEO: Bois if
SM 1891

Rusland er ved at bygge en ny jernbane i det sydlige Ukraine ifølge britiske efterretninger fra Ministry of Defence.

Rusland er afhængig af jernbanenettet for at kunne forsyne sine styrker i krigen mod Ukraine og bygger en ny forbindelse til byen Mariupol. Jernbanen vil reducere rejsetiden for forsyninger til Zaporizjzja-fronten, hedder det i en opdatering fra det britiske forsvarsdepartement ifølge dpa.

- Rusland bruger togforbindelserne til at fragte ammunition, brændstof og militært personel ind i Ukraine, hedder det i den britiske efterretningsrapport.

Den nye togstrækning er inden for ukrainske langdistancevåbens rækkevidde.

- Jernbanenetværket i de besatte dele af Ukraine er stadig stort set i funktion, men det er sårbart for sporadiske angreb fra ukrainsk artilleri, raketter og sabotage, hedder det.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, hævdede tidligere i weekenden, at russiske styrker har vundet frem ved flere frontlinjer i Ukraine. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Blandt andet skal russerne have gjort fremskridt i den ukrainske industriby Avdijivka, hvor der har været omfattende kampe.

Sources


Article information

Author: Rachael Cole

Last Updated: 1698690363

Views: 590

Rating: 4.8 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rachael Cole

Birthday: 2011-04-08

Address: 8743 Beck Route, Lake Katelynmouth, KY 51457

Phone: +4805048990998467

Job: Physiotherapist

Hobby: Running, Ice Skating, Running, Quilting, Motorcycling, Gardening, Swimming

Introduction: My name is Rachael Cole, I am a transparent, multicolored, clever, treasured, striking, dedicated, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.