header banner
Default

Mange besøkende var på Spritten, og de var forpliktet til å lage sin egen mat


Table of Contents

    Først skulle Spritten stå klar til at åbne i 2024 - og det forventes nu at være 2026. Men selvom det har trukket ud, er den nye lederduo, Bibi Henriksen Saugman og Signe Cecilie Jochumsen, meget positive ovenpå dagens åbent hus.

    Spritfabrikken er i gang med at blive omdannet til en kunsthal og holdt i dag åbent hus, så alle interesserede havde mulighed for at se bygningerne og mere høre om arbejdet med at skabe de nye kunstrum. Kunsthal Spritten hedder det nu.

    Det var den nye lederduos første møde med nordjyderne, der havde mulighed for at komme med deres ideer til den kommende nye kunsthal. 

    - I virkeligheden tapper det her projekt jo egentlig ind i, hvad vi gerne vil med den her kunst. Eller det er at få skabt et åbent hus, hvor kunsten også kan være mere i øjenhøjde, siger Signe Cecilie Jochumsen. 

    Og pizza var på menuen - her skulle de fremmødte gæster faktisk selv lave den. 

    - Det her projekt, det er gået på, det hedder Lets Make Pizza. Og det er en kunsthappening, som handler om, at man mødes og laver pizza sammen, siger Jesper Aabille, der er kunstner. 

    TV2 Nord tog en længere snak med den nye lederduo i sidste uge i Indblik:

    Og det er ingen tilfældighed, at det lige endte med, at gæsterne også skulle lave mad sammen.

    - Vi taler også godt sammen over mad. Det gør vi tit på vores møder. Også kage og den slags. Men nu har vi jo sat os i stolen. Og der er jo rigtig mange, og vi har jo gjort os umage med at få mødt rigtig mange. Men der er jo også rigtig mange, som vi ikke har mødt. Og det er jo alle dem, som også skal have det her som deres sted, når det engang åbner, siger Bibi Henriksen Saugman.

    Flere af de fremmødte ser også frem til, at Kunsthal Spritten kan åbne.

    - Jeg synes, det lyder spændende. Men jeg er spændt på, hvornår det bliver til noget. Fordi der har været så mange forviklinger og alt det her. Men vi håber, det bliver til noget, og byen får sådan et spændende sted, siger Bertha Beltoft fra Nørresundby.

    - Min forventning er, at Aalborg kan få en god kunsthal, som arbejder med nogle ting, som både er med til at støtte de lokale kunstnere, men også kan sætte noget internationalt perspektiv på Aalborg, siger Nikolaj Legaard Mez fra Aalborg, der også er gæst til det åbne hus. 

    Se hele indslaget om Kunsthal Spritten nedenunder:

    Sources


    Article information

    Author: Ronald Lowe

    Last Updated: 1702040522

    Views: 830

    Rating: 4.1 / 5 (93 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Ronald Lowe

    Birthday: 2007-12-12

    Address: 5586 Bonnie Causeway Suite 681, Port Kevinberg, UT 34086

    Phone: +3677880229378173

    Job: Zoologist

    Hobby: Stargazing, Woodworking, Reading, Board Games, Beer Brewing, Skydiving, Quilting

    Introduction: My name is Ronald Lowe, I am a dedicated, unreserved, exquisite, resolved, bold, sincere, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.